maanantai 20. syyskuuta 2010

ISOverstaan Osaava-hankkeen uusi projektisuunnittelija Säde Pirttimäki esittäytyyMinulla oli ilo päästä mukaan aktiiviseen, osaavaan ISOverstaan valtakunnalliseen verkko-opetuksen kehittäjäyhteisöön ja ISOverstaan tiimiin 1.9.2010 alkaen. Pian on kolme virallista työviikkoa takanani ja työ on näyttäytynyt odotusteni mukaisena. Olen ollut todella innostunut työstäni. Työyhteisö on dynaaminen, nuorekas, uudistushalukas ja energinen. Mukava päästä joukkoon mukaan!

Mutta esittäydyn siis vihdoin eli aloitin1.9. alkaen ISOverstaan Osaava-hankkeen projektisuunnittelijana.Nimeni on Säde Pirttimäki ja asun Kuopiossa. Olen lähtöisin Varkaudesta, siispä olenkin syntyperäinen savolainen J. Olen alunperin koulutukseltani sairaanhoitaja. Intoni kehittää ja vaikuttaa asioihin vei minut kuitenkin pian terveystieteiden opettajan koulutukseen. Yliopisto-opintojen aikana hurahdinkin sitten jo verkko-opetuksen saloihin. Innostus verkko-opetukseen ja sen saloihin ei olekaan sen jälkeen laantunut.

Opiskelujen jälkeen työtehtäväni ovatkin liittyneet mukavasti verkko-opetuksen ja yleensä opetuksen kehittämiseen. Terveystieteiden opettajaksi valmistumiseni jälkeen työskentelin suunnittelijana Kuopion yliopistossa, nykyisessä Itä-Suomen yliopiston oppimiskeskuksessa, erilaisissa opetuksen kehittämishankkeissa vuosina 2002-2010. Keskeisiä teemoja, joiden parissa pääsin ahertamaan, olivat muun muassa opiskelijan ohjauksen kehittäminen (OpOKe -hanke http://www.uef.fi/web/oppimiskeskus/opoke), henkilökunnan verkkopedagogisen ja muun tieto- ja viestintätekniikan osaamisen vahvistaminen (Joensuun ja Kuopion yliopiston virtuaaliyliopisto http://www.uef.fi/web/oppimiskeskus/virtuaaliyliopisto), yliopistotutkintojen pedagoginen kehittäminen (Walmiiksi Wiidessä Wuodessa hankkeet (W5W 2004-2006, W5W 2 2007-2009 http://www.uef.fi/w5w) sekä virtuaalisen toimintaympäristön rakentaminen ja sosiaalisen median osaamisen kehittäminen (Virtukampus-hanke http://virtukampus.fi/).

ISOverstaan Osaava-hankkeen projektisuunnittelijana odotan mielenkiinnolla ISOverstaan aktiivisen toimijaverkoston asiantuntijuuden jakamisen kulttuuria ja verkko-opetuksen kehittämistä eteenpäin. Hankkeen kautta olen mukana tukemassa ISOverstaan kehittäjäyhteisön osaamisen kehittämistä ja aktivoimassa kehittäjäyhteisöä järjestämällä kollegiaalisia tapaamisia ja rakentamalla vertaisfoorumeja. Tärkeää on olla myös ”ajan hermoilla”, joten kehittäjäyhteisön uudistumista edistetään ottamalla käyttöön uusinta pedagogista ja teknologista tietoa. Lisäksi viedään ISOverstaan strategiaa oppilaitosten käytäntöön.

Ennen kaikkea odotan oppivani paljon. Odotan, että tuotamme yhdessä ISOverstaan kehittäjäyhteisössä ja tiimeissä asiantuntijuutta. Asiantuntijuus syntyy yhteisön toimintaan osallistumalla ja se ei ole vain saamista vaan ennen kaikkea jakamista.

Lopuksi toivotan kaikille ihania, aurinkoisia syyspäiviä Matti Rossin sanoja lainaten, joita on hyvä muistella silloin kun ollaan kehittämistä vaativien asioiden kanssa työskentelemässä:

Kaikki muuttuu
- vaan ei itsestään.
Sinä muutat kaiken
- vaan et yksinään.
Kaikki muuttuu
kun moni tarttuu asiaan ja
auttaa ikuisesti muuttuvaista
muuttumaan

(Matti Rossi)