torstai 26. tammikuuta 2012

ISOverstaan koulutusta Kerimäen lukiolla 25.1.2012

25.1.2012 herään klo 6:00. Olo on jokseenkin hieman tukkoinen, mutta eikun ylös ja kahvin keittoon. Kaksi kertaa höyryhengitystä, yksi burana, duact ja kahvi alas ja menoksi. Sitten yksi ISOkysymys, mitähän tästä päivästä tulee???

Ensin virastolle hakemaan koulutusmateriaalit ja sitten auton nokka kohti Savonlinnaa. Savonlinnasta kyytiin mukaan lähtee Virpi, Matti ja Heidi ja sitten kohti Kerimäen lukiota. Kerimäen lukiolla kävellään käytävää pitkin kohti rehtorin huonetta, kun Jaska (Kerimäen lukion rehtori Jaakko Hassinen) kävelee hymyillen jo vastaan meitä (puhelimessa). Ensimmäisenä mennään syömään. Täytyy todeta, että oli kyllä lämmin vastaanotto. Sitten tuotantoluokkaan ja asennan koneeseen uudet ohjelmistot. Asennus onnistuu hyvin ja mitään vakavampaa virhettä tai mystisiä ongelmia ei eteen tule. Sitten alkaa varsinainen koulutus. Koulutuksessa käydään läpi uusi ISOarkisto2 ja Virtuaaliope2, joka mahdollistaa uusia ominaisuuksia rehtoreille, opoille, opettajille, opiskelijoille yms. Koulutus etenee hyvin ja tasapainoisesti, kunnes esiin otetaan tabletit (iPad ja Galaxy Tab), mites nämä toimii? No, flash toimii hieman kivuaalisesti iPadissa, mutta siihenkin on ratkaisut, Galaxy Tabissa ihan heittämällä. Eli,loppujen lopuksi palvelut toimivat tableteilla, kun vain verkko toimii (iPadilla hiemaan haasteellisemmin). Välillä esiin tulee kysymys, kun meitä on useista eri paikoista, voidaanko käydä esittelykierros. No tottakai, voi että kun en muistanut jo heti alussa tuota asiaa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :) Sitten käydään välillä kahvilla ja kahvijonossa minut yllättää hieno täytekakku. Siinä pohdiskelen, kävikö Jaska välillä laittamassa oppilaita tunnille vai leipomassa kakun? No, vitsi vitsi (niin kuin Jani Petteri sanoo Putouksessa). Kylläpä oli panostettu kahveihin ja kyllä maistui! Sitten menemme vielä luokkaan ja käydään läpi opettajien kysymyksiä, teknisiä ongelmia, ISOverstaan tietoiskut ja kuinka tableteilla voi osallistua niihin ja yleensä portaalia. Välillä Matti Karjalainen heittää ilmaan todella hyvän kysymyksen, nyt kun lähiseuduilta on opettjia ja rehtoreita kokoontunut, miten voimme tehdä enemmän yhteistyötä. Todella hyvä kysymys tuossa tilanteessa. Alueella on tulossa kuntaliitoksia. Koulutuksen lopuksi Matti heittää oikein aploodit koulutukselle. Kiitos Matti, heitit hyviä kysymyksiä ja tuo asenteesi on hyvä, että uskallat ottaa esille asian jos vähänkään jää mietityttämään tai askarruttamaan. :) Tuo asenne on hyvä!

Sitten menemme Savonlinnaan ja käyn vielä Lyseolla fiksaamassa uudet ohjelmistot tuotantokoneeseen, mutta sitten minut yllättääkin ongelma. FS P5625... Eipä rullaa ja videotuotannossa kone ikään kuin hyytyy vaikka puhtia pitäisi tuossa rungossa olla. Rassaan sitä Matin kanssa melkein kaksi tuntia ja etsin vikaa, mutta luokassa alkaa tunti klo 17:00 (aikuislukio) ja minun on pakko luovuttaa tällä kertaa. Kuitenkin ongelma on sovelluspuolella. Onneksi tulemme ISOvipu-ryhmän osalta Savonlinnaan kohta uudelleen. Jatketaan ongelman selvittelyä, kyllä se vika sieltä löytyy. Tuon koneen pitää jaksaa tehdä tallenne heittämällä :) Otetaan kolvi ja tinaa mukaan... ;)

Kotimatkalla mietinkin jo samaa mitä lähtiessäni, että jossain vaiheessa pitää tankata autoa. Polttoainemittari näyttää jo aika tyhjää...hmmm missäs rahapussi? Kotiinhan se jäi. Olen Varkauden kohdalla melkein ja toimintasäde 105km. Eli, juuri ja juuri pitäisi päästä kotiin, mutta pakkasta on ja ei ole kiva jäädä välille. Mietin saisinko Leenalta vipattua rahaa, kun Leena asuu Varkauden lähellä. Noh, kuitenkin otan riskin ja hurautan kohti kotia.

Viimein kotona. Kello on jo yli 7 illalla, kun käyn vielä keskustelua mesessä Leenan kanssa tilanteesta.

Loppujen lopuksi tuohon ISOkysymykseen vastaus, päivästä tuli hieno! Koulutus meni hyvin, opettajat ottivat uuden asian hyvin vastaan ja sain kannustavia kommentteja. Eikä flunssakaan kaatanut miestä vaikka ääntä meinasi viedä ja polttoaine riitti. :)

Kiitos kaikille koulutukseen osallistujille,
Harry