sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Pohjois-Karjalasta Lohjalle

Pitkään lämpöisenä jatkunut syksy alkoi kääntyä talveksi juuri syyslomien aikaan. Monin paikoin saimme ihastella lumisia maisemia edes muutaman päivän. Lunta näkyi enää vain siellä täällä teiden varsilla, kun viime maanantaina aloitimme Anun kanssa syksyn aluekokouskierroksen Pohjois-Karjalasta, Lieksan lukiosta.

Mielenkiintoista ja opettavaista oli jälleen kerran jakaa kuulumiset ja kuulla koulujen kokemuksista ja koulutyön innovaatioista. Keskusteluissa korostuivat erityisesti virtuaaliluokan moninaiset käyttöideat. Oman lisäarvonsa kokoontumiselle toivat opinto-ohjaajat, jotka toivat arvokkaita näkemyksiä mm. opetustarjontaan liittyen. Ensi viikolla kierroksemme jatkuu Lapinlahdelle, Rantasalmelle, Kajaaniin ja Mikkeliin.

Kuluneella viikolla teimme myös historiaa ISOverstaassa. Toteutimme onnittelutervehdyksemme 95-vuotiaalle Lohjan Yhteislyseon lukiolle videotallenteena. Pohjois-Karjalan reissulla ideoimme Anun kanssa käsikirjoitusta, mitä aiomme sanoa ja miten sen toteuttaisimme. Varsinainen videointi tapahtui sitten keskiviikkona Kuopion kansalaisopistolla, missä studiona toimi tuotantoluokaksi varusteltu atk-luokka. Harri toimi ohjaajana ja tekniikkamiehenä, kun me Anun kanssa hoidimme puhumisen. Pilottitoteutukseen meni aikaa noin kaksi tuntia, kun testailimme tekniikkaa, ääntä, kuvakulmia ja taustoja. Toivottavasti ISOarkistoon tallennettu 3-4 minuutin videotallenne avautui, kuului ja näkyi hyvin lauantain juhlatilaisuudessa Lohjalla.

Ensimmäinen pilottikokeilumme synnytti lukuisia kehitys- ja toteutusideoita jatkoa varten. Kiitokset rehtori Panulle hienosta oppimiskokemuksesta, jonka meille järjestit!

1 kommentti:

  1. Tuosta onnittelutervehdyksestä mm. syntyi ajatus, että tälläisiä videotervehdyksiä, vaikkapa uutisia tai ajankohtaisia vinkkejä, voisimme tuottaa enemmänkin ISOverstaassa. Siksipä uudessa portaalissamme (julkaistaan lähiaikoina) on varattu yksi sivu myös ISOlive-videoille. Ja ajatuksena on rakentaa pienimuotoinen studio virastolle...

    VastaaPoista

Kirjoita viestisi alla olevaan ikkunaan ja lopuksi klikkaa "Lähetä kommentti"!