keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Alueellisia ja valtakunnallisia kohtaamisia


ISOverstaan piirissä on viime viikkoina tapahtunut paljon kohtaamisia. Leena on kiertänyt jo neljässä aluekokouksessa (minä mukana vain kahdessa) tapaamassa maakuntien rehtoreita ja yhteyshenkilöitä sekä opoja (materiaalit). Tietoa ja ajatuksia on vaihdettu vilkkaan keskustelun siivittämänä ja näin saatu taas ISOinnostusta toivottavasti eteenpäin. Kokousten lomassa olemme valmistelleet OSAAVA-ohjelmaan ISOverstaan hanke-esityksen, jolla haemme resurseja innostuksesta syntyneisiin koulutus- ja verkoston kehittämisideoihin!

Helsingin opetusviraston väkeä ja lukioiden rehtoreita kävi maanantaina tutustumassa ISOverstaan toimintaan. Kerroimme toiminnastamme ja erilaisista käytänteistä. Kainuun KIVI-hankkeen esittelyn (kiitos Aune!) myötä päädyttiin pohtimaan myös lukioiden tulevaisuusnäkymiä. Hyvät kysymykset saivat aikaa vuorovaikutteisen päivän. Virtuaalipiipahdettiinpa siinä välissä myös Juuan lukiolla ja päivän päätteeksi ihan oikeasti Klassikalla, jossa pääsimme jututtamaan oikeaa opiskelijaakin :) Kiitos kaikille päivän rakentajille!

Aurinkoista pääsiäistä!

1 kommentti:

  1. Aluekokouksissa olemme tutustuneet hyvin erilaisiin oppilaitoksiin. Kierros alkoi Kainuun ammattiopistolta ja jatkui hiihtoloman jälkeen Koulutuskeskus Agricolaan Pieksämäelle, sitten upouuteen Kiteen lukioon ja eilen perinteikkääseen Pohjois-Savon opistoon Kuopioon. Pääsiäisen jälkeen kierros päättyy Länsi-Uudenmaan koulutuskeskukseen Lohjalle.

    Puitteiltaan erilainen on myös helsinkiläisen lukiolaisen oppimisympäristö verrattuna vaikkapa Juuan lukioon. Opiskelijoiden tarpeet ja oppimisen haasteet ovat kuitenkin hyvin samansuuntaiset kaikissa erilaisissa opinahjoissa. Miten opetushenkilöstö jaksaa uudistua tulevaisuuden tekijöiksi? Mistä intoa ja ideoita opetuksen jatkuvaan kehittämiseen?

    VastaaPoista

Kirjoita viestisi alla olevaan ikkunaan ja lopuksi klikkaa "Lähetä kommentti"!