keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Eri näkökulmia

ISOverstaan oppilaitoksissa talvilomakausi jatkuu peräti kolme viikkoa. Harmillisesti unohdimme sen ensimmäisen lomaviikon, kun järjestelimme kokouksia ja tapaamisia. Pahoittelut eteläsuomalaisille! Huomattavasti helpompi oli muistaa tämä oman alueen lomaviikko. Tässä olemme tekemisissä yhden tärkeän verkostotaidon kanssa. Miten osaamme ajatella toisen parasta, asettua toisen asemaan ja katsella asioita eri näkökulmista?

Viikon sisällä olen päässyt kurkistamaan ISOverstasta Kainuun maakunnan koulutustoimialan ja Etelä-Savon yksittäisen lukion vinkkeleistä. Torstaina osallistuin Kajaanissa koulutustoimialan johtoryhmän kokoukseen, missä pohdimme ISOverstaan roolia Kainuun ammatillisessa ja lukiokoulutuksessa. Isossakin organisaatiossa verkostoyhteistyö konkretisoituu yksittäisen oppilaitoksen ja yksittäisen opettajan työssä. Tarvitaan strategioita ja työryhmiä, mutta aina rinnalla myös yksittäisen opettajan kohtaamista ja tukemista uusien menetelmien käytössä. ISOverstaan jalkautuminen kouluille nähtiin edelleen tärkeänä.

Eilen piipahdin Juvan lukion opettajien kokouksessa, missä loman virkistämä opettajajoukko tutustui ISOverstaan tarjoamiin mahdollisuuksiin. Kurkkasimme Moodle-kurssipohjiin, opetustarjontaan ja ISOaittaan. Virtuaalitilan kautta Harri esitteli erilaisia kuvalähteitä Klassikan tuotantoluokasta. Lyhyt tietoisku herätti kiinnostusta ja käyttöideoita, mutta laajuudessaan myös ahdistusta. Miten ihmeessä voisi päästä alkuun tämän kaiken hyödyntämisessä? Voisiko Verkko-VESO olla sopiva langanpää, mistä voisi yksilöllisesti ja ohjatusti edetä ISOverstaan aihepiiristä toiseen. Tervetuloa verkkovesoilemaan, vaikka varsinaiset VESO-päivät olisivatkin jo pulkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita viestisi alla olevaan ikkunaan ja lopuksi klikkaa "Lähetä kommentti"!