lauantai 5. syyskuuta 2009

Verkostotapaamisia kesäsäässä

Kesän lämpö on siivittänyt lukuvuoden alkua ISOverstaassa. Vielä viime keskiviikon (2.9.) verstastukipäivänä Kuopiossa oli lähes helteinen kesäsää. Klassikan multimedialuokka oli melkein täynnä, kun ISOverstaan oppilaitosten verstastukihenkilöt perehtyivät Anun johdolla ISOverstaan uudistuviin työkaluihin, erityisesti uuden Moodle-version käyttöön ja hallinnointiin. Ajankohtaisia Moodle-terveisiä oli jakamassa Mediamaisterien Mats Rajalakso.

ISOverstaan tapahtumiin pyrimme tarjoamaan myös virtuaalisen osallistumismahdollisuuden. Tällä kertaa virtuaaliosallistujia oli mukana Nummi-Pusulasta, Lohjalta, Sastamalasta, Mikkelistä, Savonlinnasta, Ilomantsista, Juuasta, Iisalmesta ja Kajaanista. Taitavasti Anu junaili kuvan ja äänen välittymistä lähellä ja kaukana oleville. Ihan kokonaan ei häiriöittä selvitty, mutta uutta oppia ja kokemusta kertyi tälläkin kerralla. Uusien käytänteiden kehittämiseen liittyy tuo epävarmuuden sietäminen – rasittavaa, mutta välttämätöntä.

ISOverstaan lukuvuosi käynnistyi elokuussa perinteisesti ’kouskuttamispäivillä’, tällä kertaa erikseen lukioiden ja ammatillisen koulutuksen edustajien kanssa. Sanonta ’kouskuttaminen’ herätti ymmärrettävästi hämmennystä erityisesti uusien kumppanien taholla. Taustalla on savolaisesta perinteesta noussut murresana 'kouskuttaa', jolla on kuvattu hiiltyneen hiilloksen pöyhimistä uuteen hehkuun. Meidänkin tapaamisten tarkoituksena on pöyhiä verkostoyhteistyötä uuteen hehkuun lomien jälkeen.

Vaikka lukuvuoden aloituksesta on vasta muutama viikko, tuntuu kuin verstas olisi pyörinyt täydessä vauhdissa jo pitkään lomien jälkeen. On ehditty käynnistämään uutta virtuaaliluokka-hanketta, viimeistelemään ISOverstaan strategiaa ja tapaamaan uusia verkostokumppaneita. Mielenkiintoinen kokemus oli vierailu Sastamalassa, missä lukiot valmistelevat keskinäistä verkostolukiotoimintaa kuntaliitoksen jälkeen. Toivottavasti ISOverstas voisi tuoda monipuolista tukea tuohon lähialueen yhteistyöhön ja toisaalta välittää siellä saatavia kokemuksia muille verkostokumppaneille. ISOverstaan strategiassa haluammekin painottaa ISOverstaan roolia myös erilaisten pienempien verkostojen tukena ja kokoajana.

Strategiasta lisää seuraavalla kerralla….

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita viestisi alla olevaan ikkunaan ja lopuksi klikkaa "Lähetä kommentti"!