keskiviikko 19. elokuuta 2009

Uusi lukuvuosi ja uusi Moodle 1.9 -versio

Uusi lukuvuosi on alkanut kaikissa ISOverstaan kouluissa, ja lukuvuoden vaihtuessa vaihdoimme myös Moodle-oppimisympäristömme versiota. Tähän asti on sinnitelty meille modatussa 1.6-versiossa, ja nyt vihdoin siirryimme 1.9-versioon. Kesän aikana suurin osa "vanhan" Moodlen kursseista kopioitiin (manuaalisesti) uuteen Moodleen. Uskomattoman hyvin siirrot onnistuivat, ainoastaan isot, yli 40 Mt:n kurssiympäristöt piti ohjata Mediamaistereille kopioitavaksi. Muutamien uudesta uupuvien kurssien perään on kyselty, ja ne on sitten sitä mukaa kopioitu uudelle puolelle. Ota yhteyttä jos et löydä kurssiasi uudesta Moodlesta!

Vanhat Moodlen käyttäjätunnukset ja salasanat pelittävät myös uudessa Moodlessa, mikä osaltaan helpottaa siirtymistä. Käyttäjä ei välttämättä edes huomaa, että nyt ollaankin uudessa Moodlessa. Vanha Moodle on käytettävissä vielä tämän lukuvuoden, mutta vahva suositus on siirtyä saman tien uuden version käyttäjäksi. Ainoastaan keväältä ja kesältä jatkuvat kurssit suositellaan opiskeltavan vanhassa Moodlessa.

Muutamia uudistuksia uusi Moodlen versio tuo tullessaan, joten järjestämme verstastukiopettajille koulutusta mm. uudesta Moodlesta 2.9.2009 Kuopiossa. Näkyvin muutos riviopettajalle on opiskelijoiden/opettajien nostaminen kurssiympäristöön, joka uudessa Moodlessa tapahtuu Ylläpito-lohkon "Jaa rooleja" -toiminnon kautta. Ikivanha Lyhyttehtävä-työkalu on nyt nimellä Muistio. Ja uutena on tarjolla Tietokanta-työkalu. Uuden Moodlen puolella ääkkösiä saattaa joutua korjaamaan sivulohkoissa, ja käyttäjän henkilökohtaiset RSS-syötteet eivät siirtyneet tunnusten mukana :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita viestisi alla olevaan ikkunaan ja lopuksi klikkaa "Lähetä kommentti"!