maanantai 29. kesäkuuta 2009

ISOtiimin kesäterveisiä

ISOverstas on jo pääosin rauhottunut kesälomalle. Viime päivien hellesää on osaltaan irrotellut mieliä työasioista. Niin minullakin, vaikka vasta palasin töihin pitkältä sairauslomalta. Oman lomani tärkeä ohjelma on käden kuntoutus, jotta ketterät sormet ja taipuisa ranne löytyisivät jälleen keväisen murtuman jäljiltä. Kesän askareet ovat siinä oiva apu, kunhan malttaa pitää sopivan lomatahdin.

Ennen lomalle laskeutumista ja uuteen lukuvuoteen virittäytymistä haluan hieman muistella ja kiittää upeaa ISOtiimiämme kuluneesta lukuvuodesta. ISOverstaan toimintaa olemme luotsanneet eteenpäin pikkutiimillä, pääosin Anun ja Harrin kanssa. Syksyllä sovimme säännöllisistä tiimitapaamisista, jolloin rauhassa istumme alas jakamaan kuulumiset ja suunnittelemaan tulevia. Valitettavasi tiivis aikataulu ja jatkuva kiire rajoittivat noita antoisia istuntoja, niin että jouduimme useinkin huikkailemaan kuulumisia ohimennen. Hyvä yhteishenki ja luottamus auttoi jaksamaan kiireenkin keskellä.

Laajassa verkostossa on monenmoista taustatyötä, joka ei juuri näy ulospäin. Vuodenvaihteeksi (3 kk) saimme avuksi harjoittelija Helin, joka iloisesti ja nokkelasti tarttui erilaisiin toimistotehtäviin. Terävillä miksi-kysymyksillä hän vei osaltaan kehitystä eteenpäin: Voisiko asian tehdä toisinkin?
Toivotan Helille hyvää jatkoa opinnoissa ja elämässä muutenkin!

Maaliskuussa saimme ISOverstaalle kokeneen sihteerin, Tainan, jolle taloushallinnon asiat olivat ennestään tuttuja. Perehdyttäminen sisälsikin etupäässä verkoston toiminnallisia asioita ja sovittuja käytänteitä. Taaskin uusi tiimin jäsen toi uusia tuulia, joiden kuuntelu ja hyödyntäminen on ensiarvoisen tärkeää.

Kukapa olisi arvannut, että pian Tainan alkuperehdytyksen jälkeen tapaturma siirsi minut sivuraiteille kahdeksi kuukaudeksi. Niinpä laitettiin tehtäviä, aikatauluja ja vastuita uuteen järjestykseen. Joustava ja taitava tiimimme osoitti toimivuutensa jälleen kerran. Kukaan ei voi olla korvaamaton! Samalla opimme jokainen uutta, kukin tahoillamme. Minulla tämä 'koulutusjakso' jatkuu vielä kuntoutuksen merkeissä.

Tiimimme lisäksi haluan kiittää myös verkostokumppaneita antoisasta yhteistyöstä ja kärsivällisyydestä keväisten aikataulumuutosten takia. Kuunnellaanpa nyt linnun laulua ja laineiden loiskintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita viestisi alla olevaan ikkunaan ja lopuksi klikkaa "Lähetä kommentti"!