lauantai 9. tammikuuta 2010

ISOverstaan kolmas toimintavuosi alkamassa

Uuden vuosikymmen alkaessa ISOverstaassa käynnistyy kolmas toimintavuosi vakiintuneena kehittäjäyhteisönä. Mukana verstaassa on 65 toisen asteen oppilaitosta (56 lukiota, 9 ammatillista oppilaitosta) Kainuusta, Savosta, Pohjois-Karjalasta, Pirkanmaalta ja Uudeltamaalta. Vuoden ja vuosikymmenen vaihtuessa on luontevaa katsella mennyttä ja suunnata tulevaan.

ISOverstaan vakiintumista edelsi 10 vuoden hankekausi, jolla rakennettiin verkostoa, rakenteita ja käytänteitä voimavarojen kokoamiseen ja jakamiseen. Toimivaa verkostoa ei luoda hetkessä eikä se toki valmiiksi voi tullakaan. Tarvitaan aikaa ja kärsivällisyyttä yhteisten käytänteiden luomiseen, luottamuksen rakentamiseen ja toimintakulttuurin uudistamiseen myös oppilaitoksissa. Oman haasteensa on tuonut myös verkoston vaiheittainen laajentuminen koulumuodosta ja alueelta toiselle. On tarvittu rohkeita pioneereja, avointa mieltä, luottavaisuutta, riskinottoa, rajojen ylitystä ja ennen kaikkea uskoa yhdessä tekemiseen ja oppimiseen. Uudistuminen ja innovatiivisuus edellyttävät vakiintumisen rinnalle luovaa jännitettä, erilaisuuden kohtaamista ja tuoreita näkemyksiä. Siinä jokaisen uuden oppilaitoksen rooli on hyvin tärkeä.

Uusi vuosi 2010 käynnistyy ISOverstaassa uuden strategian vauhdittamana. Visiomme mukaisesti pyrimme verkko-oppimisen kärkirintamaan toimien aktiivisena ja luotettavana verkostona yhteistyössä muiden kehittäjäyhteisöjen kanssa. Tärkeintä kaikessa toiminnassamme on tukea oppilaitosten haasteellista koulutustyötä jatkuvasti nopeutuvan muutoksen keskellä.

Etsimme jatkuvasti uusia keinoja hajallaan olevan osaamisen vahvistamiseen, kokoamiseen ja jakamiseen yhteiseksi hyödyksi verkostossa. Täydennyskoulutusta toteutamme nyt myös lyhyempinä työpajoina ja virtuaalisina tietoiskuina, jotta mahdollisimman moni pääsisi mukaan. Uuden strategian toteutumista tukee myös verkostojohtamisen koulutus, jossa perehdymme verkostoissa toimimiseen ja verkostomaisen toimintakulttuurin rakentamiseen. Osaamista jaamme edelleen myös verkkosisältöjen ja opetustarjonnan välityksellä. Tammikuussa alkaa rakentua kesän ja uuden lukuvuoden verkkokurssitarjonta, johon toivomme entistä monipuolisempia kurssitoteutuksia sekä lukioista että ammatillisista oppilaitoksista. Rinnalla aloitamme verkko-opetuksen laatukriteerien valmistelun. Virtuaaliluokkahankkeessa (OPH) kehitämme virtuaaliluokkapalveluja, jotka mahdollistavat yhä useammassa oppilaitoksessa opetuksen välittämisen samanaikaisesti tai tallenteina. Kouluttajakoulutuksen myötä voimme levittää monipuolista virtuaaliluokkaosaamista eri alueiden oppilaitoksiin.

Aloitamme vuosikymmenen jatkuvasti kiihtyvässä muutoksen virrassa, joka tuo uudet haasteet ja mahdollisuudetkin. Toivon sinulle oppimisen intoa ja yhteistyön voimaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita viestisi alla olevaan ikkunaan ja lopuksi klikkaa "Lähetä kommentti"!