tiistai 29. kesäkuuta 2010

Mietteitä kesämökin terassilta

Kauniin kesäsään siivittämänä pystytin työpisteeni mökin terassille Puruveden äärelle. Rento ja samalla inovatiivinen ympäristö tarjoaakin oivalliset puitteet tähän työkauden viimeiseen blogikirjoitteluun. Nyt on aika katsahtaa menneeseen, pysähtyä kesän ja olemisen ihmettelyyn ja vilkuilla tulevaan.

Eilen tallensin ISOverstaan kuvagalleriaan kuvia kevään tapahtumista. Mieleen nousivat ne lukuisat kasvot, jotka omalla panoksellaan ovat olleet mukana kehittäjäyhteisömme rakentamisessa, osaamisen kehittämisessä ja jakamisessa. Useimpien kehittäjien kasvot eivät näy kuvissa, osallistumisen roolit kun ovat niin moninaiset. Tarvitaan edelläkulkijoita ja tien avaajia, mutta ennen kaikkea innostavaa ja voimaannuttavaa vaikuttamista työyhteisöissä, valmentajina, rohkaisijoina, vierellä kulkijoina, luottamuksen rakentajina, suhteiden kutojina ja ilmapiirin luojina. Pieni on usein suurta. Koskaan et tiedä, mitä arvostava kohtaaminen ja kannustava palaute voi saada aikaan. Siinäpä oppimista koko elämän ajaksi.

Kiitokset kaikille verkostokumppaneille, teillekin joiden työ on ollut näkymätöntä puurtamista omissa kouluissa!

Uusi lukuvuosi on toivoa täynnä. Kesän alussa saimme iloisia uutisia hankepäätöksistä, joiden vauhdittamina voimme entistä monipuolisemmin tukea oppimisympäristöjen ja osaamisen rakenteiden kehittymistä ISOverstaassa. Samalla saamme vahvistusta ja uusia tuulia myös pieneen ISOtiimiimme. Osaava- ja virtuaaliluokkahankkeiden suunnitelmat tarkentuvat ja jalostuvat lomien jälkeen. Tuoreet ideat ja innovaatiot sekä innostus ja voimavarat niiden toteuttamiseen löytyvät lomasta, levosta ja rentoudesta. Nyt on sen aika.

Toivottelen kaikille suloisia suvituulia, auringon lämpöä ja leppoisaa olemista mieluisassa seurassa!
Aurinko paistaa lämpimästi, taidanpa pulahtaa Puruveteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita viestisi alla olevaan ikkunaan ja lopuksi klikkaa "Lähetä kommentti"!